همان طور که می دانید بحران کم آبی در سراسر جهان به نحوی وجود دارد و این مسئله در سال های اخیر در ایران به یک دغدغه جدی تبدیل شده است. اما سوالی که مطرح می شود این است که، زمانی که خشک سالی روز به روز در حال افزایش است، چگونه می توان از تاثیر آن بر زندگی روزمره کم کرد؟ به عنوان مثال در مورد کشاورزی چه راهکاری را می توان استفاده نمود؟ آیا تکنولوژی های جدید مانند اینترنت اشیا می توانند در این زمینه مفید باشند؟ در سایر مقاله هایی که در وب سایت بهیدو برای شما عزیزان آماده شده است، ما در مورد کشاورزی هوشمند اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دادیم. در این مقاله می خواهیم به بررسی مزیت های کشاورزی هوشمند در دوران خشک سالی بپردازیم. همراه ما باشید …
همان طور که گفته شد این مسئه در سراسر دنیا وجود دارد و به عنوان مثال در ایالت کالیفرنیا، این مسئله به حدی جدی است که از مردم خواسته شده است از چمن برای فضای باز خانه خود استفاده نکنند! یا باز هم در این کشور تولید میوه آواکادو نیاز به مصرف آب زیادی دارد، همین مسئله می تواند دغدغه بسیاری از کشاورزان باشد. این مسئله تنها مربوط به کشورهای خارجی نیست. در کشور خودمان، ایران تولید بسیاری از میوه ها مانند هندوانه نیاز به آب زیادی دارد. اما خبر خوب این است که می توان با فناوری هایی که اینترنت اشیا در اختیار شما قرار می دهد، تا حد زیادی نگرانی ها را در این مورد کاهش داد. به عنوان مثال نتایج بررسی که در کالیفرنیا بر مزرعه های آواکادو انجام شده است را در اختیار شما قرار می دهیم.
برای تولید یک پوند آواکدو به 74 گالن آب نیاز است. از نظر جغرافیایی، قسمت اعظمی از مزارع این میوه در منطقه ای خشک در کالیفرنیا است و بنابراین همین مسئله بر میزان مصرف آب تاثیر دو چندانی دارد. علاوه بر این برای تامین این میزان آب به برق زیادی نیاز است که هزینه ها را برای کشاورزان به میزان زیادی افزایش می دهد. برای همین محققان تحقیق را از این منطقه و از این میوه شروع کردند.
در تحقیقی که برای حل مسئله خشک سالی به وسسله راهکارهای اینترنت اشیاء انجام شد، محققان تصمیم گرفتند آبیاری را بر اساس نظارت بر میزان رطوبت خاک انجام دهند. به این معنا که تلاش کردند آبیاری به صورت هوشمند انجام شود. برای همین 900 درخت آواکادو کاشته شد که به 22 بلوک تقسیم شدند. و در هر 2 بلوک یک سنسور اندازه گیری رطوبت خاک تعبیه شده بود. تمام داده هایی که از این سنسورها جمع آوری می شوند در فضای ابری ذخیره می شوند که آنالیز روی آن ها انجام شود. بنابراین با استفاده از این سنسورها آبیاری هوشمند از راه دور تا زمانی که سطح رطوبت خاک به میزان مناسب برسد، انجام می شود. بر اساس نتایج بدست آمده میزان مصرف آب کاهش یافته بود، چرا که تنها با استفاده از اندازه گیری میزان رطوبت خاک می توان میزان آبیاری را کنترل کرد. شاید تعجب کنید اما با استفاده از این رویکرد، میزان مصرف آب به اندازه 75 درصد کاهش یافت. البته نمی توان این مسئله را نادیده گرفت که با افزایش اندازه درختان، میزان مصرف آب آن ها نیز افزایش می باید اما این میزان افزایش با استفاده از این متدهای کنترلی باز هم از حد معمول بسیار کمتر است.
در نهایت اگر ما نتیجه این مقاله را به یک حالت کلی تعمیم دهیم، می توانیم با استفاده از فناوری های اینترنت اشیا انتظار داشته باشیم که میزان مصرف آب حداقل 50 درصد کاهش داشته باشد. این موضوع می تواند دریچه ای جدید را برای کشاورزان عزیز باز کنید. چرا که تنها با استفاده از سنسورهای اندازه گیری می توان محصولات بیشتر و با کیفیت بهتر را تولید و عرضه کرد. باعث افتخار است که بگوییم، شرکت بهین مبتکران ایده در زمینه کشاورزی هوشمند و گلخانه هوشمند توانسته است پروژه های کلیدی را پیاده سازی کند. برای مشاوره در زمینه کشاورزی هوشمند ، گلخانه هوشمند و اینترنت اشیا می توانید با ما تماس بگیرید.
1 دیدگاه
[…] زمینه حمل و نقل، آلودگی هوا و افزایش تقاضا برای انرژی، آب و فضای باز و ایمن و کنترل شده ایجاد می کند. همپنین مشکلاتی را در […]