انقلاب اینترنت اشیا در راه است؛ آماده هستید؟

انقلاب اینترنت اشیا

ممکن است بیشتر افراد در مورد اینترنت اشیا اطلاعات مختصری داشته باشند و زمانی که از آن ها در مورد این موضوع سوال می شود پاسخ دهند که :  معلوم است که این فناوری برای ارتباط با اشیایی است که روزانه در اطراف ما وجود دارند. اما این سوال مطرح می شود که این فناوری چگونه عمل می کند و چگونه می توان زندگی معمولی خود را با پیشرفت های روز افزون آن همگام کرد. در این مقاله قصد داریم ابتدا برای عزیزانی که در این مورد اطلاعات کافی ندارند مطالبی را ارائه دهیم بعد از آشنایی کامل با این مفهوم، پیش بینی هایی که در این مورد توسط متخصصان دنیا ارائه می شود را بررسی می کنیم. و در آخر به این موضوع می پردازیم که چگونه با استفاده از خدمات شرکت “بهیدو” بهره ای مفید از این فناوری ببرید.

اگر در مورد اینترنت اشیا چیزی نمی دانید، حتما در مکانی زندگی می کند که عاری از هرگونه تکنولوژی است!

عبارت اینترنت اشیاء ، برای نخستین بار در سال ۱۹۹۹ توسط کوین اشتون مورد استفاده قرار گرفت و جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی، از جمله اشیای بی‌جان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند آن‌ها را سازماندهی و مدیریت کنند.

اینترنت در حال حاضر همه مردم را به هم متصل می‌کند ولی با اینترنت اشیاء تمام اشیاء به هم متصل می‌شوند. بر اساس تحقیقات و پیش بینی ها، تا 5 سال آینده تعداد اشیا و وسایلی که از طریق اینترنت به یکدیگر متصل شده اند، 5 برابر بشر خواهد بود.

انتظار می رود که حجم تبادلات ارزی اینترنت اشیا از 656 میلیارد دلار در سال 2014 ، به 1600 میلیارد دلار در سال 2020 برسد. McKinsey پیش بینی می کند که حجم تبادلات اینترنت اشیا در سال 2025 به 3900 میلیارد ریال تا 11100 میلیارد دلار برسد!

پیش بینی شده که ارتباطات جدید در اینترنت اشیا امسال 40درصد افزایش یافته که این میزان، تبادل ارزی برابر با 574 میلیون دلار خواهد داشت.

برای مثال  سال قبل اینترنت اشیا 45 درصد رشد داشت که این میزان برابر تبادل 410 میلیون دلار بود.

انقلاب اینترنت اشیا

در کل، تا نتهای امسال تعداد ارتباطات اینترنت اشیا به رقمی بیش از 13 میلیارد در سراسر دنیا خواهد رسید که در مقایسه با رقم 3 میلیارد کانکشن مربوط به ارتباطات تلفنی و برنامه های کاربردی، رقم بسیار بیشتری است.

در طول 5 سال آینده، 25 میلیارد ارتباط در اینترنت اشیا وجود خواهد داشتت که این میزان برای کاربرد های معمول افراد، تنها 5 میبارد خواهد بود.

میزان ارز مبادله شده در اینترنت اشیا بسیار چشم گیر بوده و تصور می شود که هرساله رشدی بالغ بر 21 درصد افزایش سالیانه خواهد داشت. برای اینکه متوجه شید این میزان رقم چقدر زیاد است، صنایع و شرکت هایی که به امر ارتباطات و کنترل می پردازند، سالانه 62 میلیارد دلار تبادل ارزی دارند.

حجم تبادلات داده ها و پیام ها باعث شده تا سرورها و هاست های جدیدی برای برقراری ارتباط ایجاد شود.

این ارتباطات در سرتاسر کارهای روزمره همچون وسایل خانگی، حمل و نقل، تجهیزات همراه، وسایل و سنسورهای پوشیدنی و … وجود دارد.

سنسورهای پوشیدنی وسایلی هستند که با استفاده از آنها می توان برخی از اطلاعات لازم را همواره در اختیار داشته باشید. این وسایل با آمدن ساعت هوشمند شرکت اپل، به عصر جدیدی وارد شده و به سرعت در حال چیشرفت و دگرگونی هستند.

توسعه اینترنت اشیا بگونه است که امروزه در جای جای دنیا نقش غیرقابل انکاری را دارد. مسئله ای که در استفاده از اینترت اشیا وجود دارد این است که افراد بنابر نیازشان، از چه داده هایی استفاده کرده و در کل، این پروتکل ارتباطی را به چه منظوری استفاده می کنند.

اینترنت اشیا باعث ایجاد ارزش از طریق بهبود بهره وری، صرفه جویی در وقت و استفاده بهتر از دارایی ها خواهد شد.  علاوه بر این موارد، اینترنت اشیا باعث شده تا انرژی کمتری صرف انجام کارها شده و بهبود سلامتی و تقویت امنیت را برای ما به دنبال داشته باشد.

 

internet-of-things-2

انقلاب اینترنت اشیا

اینترنت اشیا به‌زودی سبک زندگی، کار و ارتباطات اجتماعی را تغییر خواهد داد. شاید اکنون این جلوه‌ی جذاب فناوری پیچیده به نظر برسد ولی در حقیقت یک اکوسیستم نسبتا ساده و کاربردی است. کاربر به کمک یک گجت همراه مثل گوشی هوشمند یا تبلت و از طریق شبکه، فرمانی برای یک دستگاه IoT ارسال می‌کند. آن دستگاه بعد از انجام فرمان، گزارش یا فرمانی دیگر برای کاربر باز پس می‌فرستد که کاربر می‌تواند آن را بر روی گجت همراه مشاهده کند. همه‌ی اطلاعات مربوط به این پروسه می‌تواند در فضای مجازی، پایگاه داده محلی، گجت همراه یا حتی دستگاه ذخیره شود.انقلاب اینترنت اشیا که با خانه و خودروی متصل به شبکه آغاز شده است، به‌زودی به ایجاد مجتمع‌های مسکونی و سیستم‌های حمل‌ونقل هوشمند منجر خواهد شد و با برقراری ارتباط دائمی بین مصرف‌کننده، تولیدکننده و ارگان‌های نظارتی و فراهم کردن امکان کنترل همه‌جانبه، تمام جنبه‌های زندگی ما را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

این فناوری می تواند بر همه جوانب یک زندگی عادی تاثیر داشته باشد. به عنوان مثال شما اگر کشاورزی را در نظر بگیرید حتما متوجه پیچیدگی مسائلی که برای یک کشاورز ممکن است به وجود آید هستید. یکی از کمک هایی که این فناوری به این شغل می تواند بکند این است که به عنوان مثال برای کود دهی زمین ها از سیستم های هوشمند استفاده می شود. بنابراین می توان کشاورزی را به کشاورزی هوشمند تبدیل کرد.

یکی دیگر از کاربردهایی که این فناوری برای شما به ارمغان می آورد راحت کردن انتخاب لباس در فروشگاه هاست. شاید شما در مورد آینه های هوشمند چیزی ندانید. با استفاده از این آینه ها شخص می تواند مدل لباس خود را انتخاب کرده و آن را در تن خود مشاهده کند بدون اینکه نیازی باشد آن را امتحان کند. پس با توجه به مثال بیان شده می توان متوجه شد این فناوری در راحت شدن زندگی ما البته به شرطی که به درستی از آن استفاده شود، بسیار کارآمد است.

در ابتدای به وجود آمدن این فناوری افراد زیادی در مقابل با آن مقاومت کردند و همچنین باور نداشتند که روزی بتوان با استفاده از این فناوری، بتوان کنترل بسیاری از امور را از راه دور به دست گرفت. همچنین در ابتدای نعرفی شدن این فناوری تا سال های سال افراد تلفن های همراه را نیز اینترنت اشیا در نظر می گرفتند. در حالی که این مسئله تصور غلطی است. چرا که دستگاه های اینترنت اشیا عملکردشان به این صورت است شمال سنسورهایی برای اندازه گیری هستند و سپس این اندازه گیری ها را تحلیل کرده و بر اساس آن خروجی تعیین می کنند.

روند پیشرفت اینترنت اشیا

گارتنر یکی از متخصصانی است که در این زمینه مطالعات فراوانی داشته است و همچنین در مورد این فناوری پیش بینی هایی نیز انجام داده است. می توان گفت این پیش بینی ها تا کنون تقریبا درست بوده اند. گارتنر عقیده دارد در شل گیری فناوری اینترنت اشیا کمپانی های یزرگ دنیا مانند گوگل، فیسبوک، اپل و … تاثیر زیادی داشته اند. شاید برای شما سوال ایجاد شود که چرا! بسیاری از افراد برای اتصال به اشیای مورد نظر خود از گجت هایی استفاده می کنند که این گجت ها خود از پلت فرم های مختلفی که توسط این سازمان ها ارائه می شود کار می کنند. بنابراین بخش مهمی از این فناوری، به این پلت فرم ها بستگی دارد. بر اساس نظر گارتنر، تا سال 2018 ، بیش از 10 میلیار گجت توسط افراد مورد استفاده قرار می گیرد. البته تاثر این موضوع را نباید روی دیتا سنتر ها نادیده گرفت. چرا که دیتا سنترها مراکزی برای ذخیره اطلاعات دریافتی هستند. در صورتی که مایل هستید در این مورد بیشتر بدانید می توانید از مقاله پیش بینی اینترنت اشیا در 5 سال آینده استفاده کنید.

حال که ما در مورد این فناوری و اهمیت آن در زندگی روزمره خود آگاه شدیم، نوبت به آن می رسد که از آن برای انجام فعالیت های روزانه خود استفاده کنیم. در زمینه اینترنت اشیا و کاربردهای آن شما می توانید از خدمات اینترنت اشیا به شیوه های گوناگون استفاده کنید. بنابراین می توان خدماتی که توسط شرکت بهین مبتکران ارائه می شود را در 3 دسته کلی زیر قرار داد :

  • شناسایی تامین‌کنندگان و توزیع کنندگان محصولات و تجهیزات مربوط به اینترنت اشیا،
  • شناسایی تامین‌کنندگان تجهیزات هوشمند درون شبکه اعم از تجهیزات خانه‌های هوشمند، شهر هوشمند و خط تولید هوشمند، ایجاد ارتباط با کارخانه‌های تولید کننده محصولات هوشمند و انجام نامه ‌نگاری‌های تجاری و بازرگانی با تولیدکنندگان محصولات هوشمند
  • شناسایی منابع یا تامین‌کنندگان محصولات هوشمند و مذاکرات اولیه تجاری با آنها، گرفتن نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش در ایران، ارائه راهکارهای مبتنی بر اینترنت اشیا به صنایع مختلف و مشاوره در زمینه پیاده سازی خط تولید هوشمند

بنابراین همانطور که گفته شد این فناوری در حال به روز شدن است و این اتفاق هم به سرعت در حال وقوع است. علاوه بر اینکه با استفاده از این فناوری شما می توانید زندگی راحت تری برای خود ایجاد کنید، بلکه می توانید از مشاغلی که توسط این فناوری ارائه می شود استفاده کنید. بنابراین برای بهبود شرایط زندگی خود باید از هر سمت به ویژگی های این فناوری توجه داشته باشید.


اگر مشتاق هستید اولین کتاب ترجمه شده اینترنت اشیا را مطالعه کنید، همین الان اقدام کنید

اولین کتاب فارسی “اینترنت اشیا”

1 دیدگاه

  1. […] دنیای اینترنت اشیا لطفا مقاله دیگر ما را به عنوان”انقلاب اینترنت اشیا در راه است” را در ادامه مطالعه […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *